Лудогорец победи с лекота Етър с 4:1 в двубой от 14-ия кръг

...
Лудогорец победи с лекота Етър с 4:1 в двубой от 14-ия кръг
Коментари Харесай

Лудогорец остана на върха в Първа лига след бой над Етър

 ЦСКА и Берое не се победиха,
Лудогорец победи с лекост Етър с 4:1 в дуел от 14-ия кръг на Първа лига, игран на стадион " Ивайло " във Велико Търново.

Срещата бе равностойна единствено в началните минути, след което разградчани взеха самодейността и още до почивката взеха решение мача. Старт на наказателната акция в интерес на разградчани даде Клаудиу Кешерю, който бе прецизен след 20 минути игра.

Пет минути след първия гол за Лудогорец бе маркиран и втори. Негов създател стана Марселиньо, който бе прецизен след превъзходен пас на Джоди Лукоки, оставил го лице в лице с опразнената пред него врата.

Етър върна за малко интригата в мача в 36-а минута след отлична акция на Флорент Боджадж, който се възползва от неточност на Светослав Дяков, финтира бранител на " зелените " и откри непокрития Аласана Мане, който без проблем вкара за 1:2.

Радостта на публиката на стадион " Ивайло " бе прекомерно къса. Секунди по-късно Кешерю бе изведен от Сисиньо и с удар по диагонала върна задатъка от два гола на Лудогорец.

Окончателна точка на разногласието постави Кешеру, който оформи хеттрика си след 54 минути игра. Нападателят бе прецизен след съвършено извеждащо подаване на Марселиньо и изстрел в горната греда на вратата, след който топката попадна в мрежата на противника.

След това срещата се доиграваше, като Лудогорец спести сили за идния мач в Лига Европа с АЕК Ларнака. В последните минути треньорът Антони Здравков смени трима от главните играчи - Светослав Дяков, Марселиньо и Вандерсон, като по този метод ги запази за значимия конфликт с кипърците в четвъртък.

След осмата поредна победа в шампионата Лудогорец събра 35 точки и смъкна Левски от върха. " Сините " имат 34 пункта, откакто по-рано през днешния ден надделяха Ботев Пловдив също с 4:1. Третият ЦСКА има 32 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР